Osnovni meni

Radarska slika

Zadnje fotografije

Prihajoči dogodki

V koledarju ni nobenega prihajajočega dogodka.

Klepet

Zadnje sporočilo: pred 5 meseci, 2 tedni
  • pivec.joze: Kdaj se vidimo?
  • sabina: Hvala! Se vidimo!
  • _grega_: Zdravo! Načeloma začnemo prvi teden v novembru - poizkusno bomo pa vrjetno v sredo zagnali.
  • sabina: Zdravo! Zanima me kdaj se bo začela zimska rekreacija?
  • grega: 2. dan: Topdom Tour-a smo obiskali 9. sponzorjev in prevozili 90km
  • _grega_: 1. dan Topdom Tour-a smo prevozili 190 km in varno prispeli na cilj prve etape.
  • pivec.joze: Lenart,kontra smer???
  • pivec.joze: Prvič zunaj s kolesom,cca50 km..LP
  • pivec.joze: 14.3.2016=
  • grega: V zavihku Greš z menoj je objava Darjana za maraton, ki je naslednji vikend v Portorožu.
  • pivec.joze: Petek...
  • grega: Jutri v soboto 26.12. ob 11. startam iz Trnovske proti Banovcem si ogledat jaslice. Družbe bom zelo vesel.
  • grega: Vsem skupaj srečen in blagoslovljen BOŽIČ!
  • grega: Ker ni gužve se sedaj prijavljamo zadnji dan oz. uro
  • pivec.joze: Decembra nebo najbrž nič!LP in USPEŠNO 2016 VSEM-JOŽE P.

Klepetate lahko samo, če ste registrirani in prijavljeni.

Partnerji

Banem

eurobike-2016

toplevel-01

Kraj Selce
Selce PDF Natisni E-pošta

Selce se nahajajo v Občini Lenart in ležijo v povirjih potoka Rogoznice pritoka Drave in potoka Črmlje, ki se izliva v reko Pesnico. Zraven slemenskega jedra Selc sesadjarstvostavljajo kraj še zaselki Prodnice, Selski Vrh, Zadnja Mrčka in Prenošak. Območje je izrazito sadjarsko, prevladujejo nasadi jablan in hrušk. Prav tako pa je v Selcah nekaj odličnih vinarjev.

Najprepoznavnejša prireditev našega kraja je definitivno tradicionalna blatoborba, ki poteka pod slog1_1_20100727_2033212702anom Smeh ni greh ali povedano z drugimi besedami bolj si blaten lepši si. Vse skupaj se prične s pripravo blatoborcev, ki se pred odhodom v blato ogrevajo s pravo slovenskogoriško šmarnico. Zaradi lažjega umivanja po končani blatoborbi se blatoborci telo namažejo kar z oljem. Tako se celi svetleči in pod adrena2_2_20100727_1767885762linskim nabojem šmarnice odpravijo proti prizorišču, kjer jih čaka blato in navdušeni gledalci, ki se jih je zadnja leta čez tisoč. Pred pričetkom tekmovanja, po predstavitvi ekip, sledi mešanje blata, kar pomeni, da se v blato podajo vsi tekmovalci. Nato sledijo razne igre kot so: blatoborba, iskanje žogic v blatu, vožnja po toboganu s skakalnico, poskoki v vre5_5_20100727_1979430465čah,... Na koncu ponavadi v blatu pristanejo tudi sodniki in voditelj blatoborbe seveda pa lahko blato preizkusijo tudi obiskovalci in obiskovalke. Po končanem tekmovanju sledi še vrtna veselica pri Bar-u Ornik na kateri je ob dobri kulinarični ponudbi vedno prisotna tudi živa glasba. Nekaj video posnetkov blatoborbe iz leta 2009 pa si lahko pogledate tudi na youtube.

Kraj je vedno bolj prepoznaven tudi po svojem kulturnem udejstvovanju. Tako pri nas delujejo: pevski zbor, gledališka skupina ter različne pevske skupine. Kulturniško udejstvovanje poteka v Kulturnem domu Selce – na naslovu Selce 11.

Kulturni dom je tudi »dom« strelišča za zračno puško ter Kolesarskega društva Selce. Sami imamo v prostorih Kulturnega doma Selce na razpolago sobo, kjer opravljamo svoje zimske treninge – za to smo seveda zelo hvaležni.

Selce_igrisce_b

V  letu 2010 je kraj pridobil tudi veliko nogometno igrišče z umetno travo ter nočno razsvetljavo. Ob nogometnem igrišču je tudi kegljišče.

V Selcih pa imamo še Prostovoljno gasilsko društvo, vrtec, 3 trgovine, 2 gostilni in bencinsko črpalko.

Logo_Kolesarsko_drutvo_Selce

Glavni sponzor